Ontdek de chemie die in de keuken gebeurt!
Deze uitgebreide kit bevat een verscheidenheid aan wetenschappelijke technieken die allemaal rond gewone keukenmaterialen zijn opgebouwd.
Leerlingen voeren chromatografie uit op commerciële levensmiddelenkleurstoffen, gebruiken chemische tests om een onbekend kookingrediënt te identificeren, onderzoeken het eiwitverteringsvermogen van een gangbaar vleesvermalsingsenzym, gebruiken titratie om het vitamine C-gehalte te kwantificeren en testen vervolgens een onbekend sap of soda (niet meegeleverd), en onderzoeken ten slotte enkele van de verschillen en overeenkomsten in de materialen die worden gebruikt om schoon te maken (zeep, hand- en machineafwasmiddelen).
Bevat voldoende materiaal voor vijftien groepen.
Deze uitgebreide kit bevat een verscheidenheid aan wetenschappelijke technieken die allemaal rond gewone keukenmaterialen zijn opgebouwd.
Leerlingen voeren chromatografie uit op commerciële levensmiddelenkleurstoffen, gebruiken chemische tests om een onbekend kookingrediënt te identificeren, onderzoeken het eiwitverteringsvermogen van een gangbaar vleesvermalsingsenzym, gebruiken titratie om het vitamine C-gehalte te kwantificeren en testen vervolgens een onbekend sap of soda (niet meegeleverd), en onderzoeken ten slotte enkele van de verschillen en overeenkomsten in de materialen die worden gebruikt om schoon te maken (zeep, hand- en machineafwasmiddelen).
Bevat voldoende materiaal voor vijftien groepen.
Eigenschappen
- 956400