2/3 van zijn natuurlijke grootte, gemaakt van speciaal plastic. Ontwikkeld in samenwerking met het Beierse Instituut voor Veeteelt in Grub bij München. Het model toont het karkas van een varken dat werd geslacht toen het 100 kg woog. Bijzondere kenmerken zijn de lengte van het lichaam, de ruime hoeveelheid vlees en het lage vetgehalte. Het model beantwoordt in wezen aan de algemeen door de Duitse Landbouwvereniging (DLG) aanbevolen methode - "vereenvoudigde DLG-snijmethode". Daarom is het relevant voor alle gebieden van de Bondsrepubliek Duitsland en omvat het de in verschillende delen van het land gebruikte methoden voor het uitsnijden van slachtvarkens, die niet altijd uniform zijn. In totaal bestaat het model uit 8 delen. De essentiële delen van het karkas (ham met schenkel en poot, varkensfilet, lende met rugspek, schouder met schenkel en poot, buik met keelhuid, nek met nekspek en kop) kunnen afzonderlijk worden gedemonstreerd. Er zijn lijnen getrokken om de verdere verdeling aan te geven. Op een standaard met groene voet.
Eigenschappen
- 50/5/SOM